čtvrtek 11. ledna 2018

Foto-recenze deskové hry Zaklínač: Dobrodružná hra //reupload

Ahoj čtenáři,

dnes to pojmu trochu netradičně. Místo knihy budu foto-recenzovat deskovou hru. Je to další část sbírky s tématem Zaklínač, kterou mam to štěstí vlastnit.





Nebudu se snažit vysvětlit pravidla, jsou přiložena k samotné hře a jsou pěkně dlouhá (16 stran). Tento článek bude hlavně o fotkách a mezitím vám velice zjednodušeně řeknu o co ve hře jde.



Tohle je hrací plocha s doplňky (chybí jen žetony, je jich hodně a já se bála že je poztrácím). Jen samotná deska měří cca 50x80 cm a byl problém se vměstnat na stůl. Hrát mohou 2-4 hráči a mají k dispozici 4 postavy.




Ke každé ze čtyř postav patří i do detailu zpracovaná figurka (někdo šikovný by si je možná mohl i nabarvit). Z leva do prava Yarpen, Triss, Geralt a Marigold.




Vaším cílem je plnit hlavní úkoly, sestávající vždy z několika kroků.




Abyste měli peníze a suroviny na plnění hlavních úkolů, musíte plnit i vedlejší úkoly nebo zabíjet monstra.




Boj a rozhodnutí probíhají pomocí kostek. Často vám také může pomoci nebo naopak uškodit jedna z karet náhody.




A při tom všem cestujete po takových a mnoha jiných, stejně dech beroucích lokacích.






Ze začátku je sice trochu problém zorientovat se a uhlídat si všechna pravidla, ale zanedlouho se do hry ponoříte a strávíte s ní třeba 4 hodiny jako já s přítelem, když jsme ji poprvé hráli. Zatím jsme pokaždé požívali jen základní postavy (Triss, Geralt, Marigold) a do Yarpena a jeho speciálních pravidel se nepouštěli.


Určitě se mi hra líbí a vyplatí se i přes vyšší cenu, protože ji lze hrát stále dokola. 




Doufám, že se vám tahle foto-recenze líbila a příště už se na vás těším zase u tradiční knižní recenze.

2 komentáře:

  1. To chciiiii :-D Ach, jakožto milovnice Zaklínače oficiálně tvrdím, že bez téhle hry nedokážu žít!! :-D Vypadá to fakt parádně a ačkoli nejsem tak úplně příznivce tématických her, tak tohle je must have :-)

    OdpovědětVymazat