úterý 9. ledna 2018

Kletba egyptské mumie - R. L. Stine (Husí kůže) //reupload

Ahoj čtenáři,

jak už jsem v předchozím článku říkala (vlastně psala), dnes vám představím Kletbu egyptské mumie ze série Husí Kůže. Série vzešla z pera R. L. Steina a jsou to hororové příběhy pro mládež, díky čemuž jsou pro dospělého čtenáře místy úsměvné. Pojďme se na ni tedy podívat.



Příběh nás okamžitě seznamuje s rodiči hlavního hrdiny i s ním samotným. Gabe je s mámou a tátou na dovolené v Egyptě. Pro všechny je to velký zážitek, zčásti proto, že ačkoliv oni jsou Američané, Gabeovo prarodiče byli původně Egypťané, kteří emigrovali do USA. Zatímco se rodiče kochají pyramidami, Gabe trpí nedostatkem pití a představuje si, jaká dobrodružství se skrývají uvnitř.

Později, když se vrátí do hotelu (a Gabe dostane konečně napít), zjistí jeho rodiče že musí okamžitě odjet do Alexandrie. Jelikož chce ale Gabe zůstat v Káhiře, ujme se ho jeho strýc Ben, který tam pracuje jako archeolog. Bohužel pro chlapce je u Bena i jeho dcera, což je prý nejsoupeřivější člověk na světě a není divu že ji Gabe nesnáší. Na druhou stranu mu ale strýc může splnit sen, pokud je vezme sebou do práce – do Cheopsovy pyramidy.

Jelikož je chlapcovi 12 let a je trochu bázlivý, zažíváme spolu s ním plno napínavých situací, kdy už si myslíte, že to je ono, ta hlavní část příběhu, a ono ne. Ale nezklame to, právě naopak to příběh osvěžuje a když pak ta hlavní akce přijde, vůbec to nečekáte.

Rozhodně je poznat, že už nejsem cílová skupina knihy, taky už nejsem mládež no :D Myslím si ale, že pro mladšího sourozence je to akorát a kdo jiný by měl do světa knih přivést sourozence než rodiče nebo starší sourozenci, takže za mne doporučuji.


To už je pro dnešek všechno a brzy nashledanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat