úterý 9. ledna 2018

Hororland - R. L. Stine (Husí kůže) //reupload

Ahoj čtenáři,

dnes vám představím další knihu ze série Husí kůže - Hororland. Vydejme se tedy na jízdu, ze které se nemusíme nikdy vrátit! (Bububu)


Naše hrdinka Lizzie je se svými rodiči, desetiletým bráchou Lukem a jeho kamarádem Clayem na cestě do zoo. Jak to tak bývá, mapa zůstala při odjezdu na stole a celá výprava zabloudila. Po několika hodinách jízdy pouští, kdy zoo je už spíše představou z horka, dorazí z ničeho nic k zábavnímu parku. Parkoviště téměř prázdné, neexistující fronty a obrovská žízeň rozhodnou. Zoo zapomenuta, ať žije Hororland.

Celý park je ale nějaký podivný. Návštěvníků opravdu mnoho není a všechny děti do jednoho brečí. Atrakce jsou chvílemi až téměř moc realistické a z pracovníků parku běhá mráz po zádech. A když vám při příjezdu vybouchne auto, možná je lepší vzít nohy na ramena. Ale jak, uprostřed pouště? Takže zatímco rodiče se vydají hledat odvoz domů či alespoň telefon, Lizzie, Luke a Clay se vydávají prozkoumat tenhle zvláštní park.

Ačkoliv by tato série měla být spíše pro mladší čtenáře, občas i mě přeběhl mráz po zdech. Kniha je velice čtivá a i po několikáté sem ji přečetla se zatajeným dechem. Víc toho už autor na cca 100 stran vmáčknout nemohl :)

Tuto knihu doporučuji všemi 10 a na vás, čtenáři, se těším u další recenze. Zatím nashle :)

4 komentáře:

  1. Já jsem celou tuhle sérii (teda aspoň to, co vyšlo v češtině), četla ještě na základce a furt si myslím, že se jedná o dost dobré horory - třeba Maska mě jako malou dost vyděsila a myslím, že za chvilku si ty knížky zas přečtu :) Vlastně jsem zjistila, že ta série je v originále daleko rozsáhlejší, tak bych si ráda přečetla i další knížky :) A hororland konkrétně se mi taky dost líbil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zjistila celkem nedávno, že je jich mnohem mnohem víc, takže plánuju přečíst až bude víc času :)

      Vymazat
  2. R.L.STINE- Pamatuji si, jak jsem ho četla na základní škole :D
    Super recenze, asi se vrátím ke starým známým spisovatelům :)
    Katy

    http://bilbovy-knihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Občas neuškodí vrátit se do mládí :D Alespoň takhle :)

    OdpovědětVymazat